Murat Kazandı, Yağız Şampiyon…
Yayınlanma Tarihi : 16-12-2013

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen, Opar Olio 34.İstanbul Rallisi,

Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin birinciliği ile sonuçlandı

2013 Türkiye Ralli Şampiyonası, 14-15 Aralık tarihlerinde kısa adı İSOK olanİstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Opar Olio 34.İstanbul Rallisi ile sona erdi. Opar Olio ana sponsorluğunda, İstanbul Ticaret Odası, The Green Park Hotels, Ford, FiatBilyoner ve Pendik Belediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyon,  Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin liderliği ile sonuçlandı. Toplamda 43 ekibinin start aldığı organizasyonda, genel klasman ikinciliğini Fiat Grande Punto S2000 ile yarışan Opar Olio destekli Pegasus Racing ekibi Fatih Kara-Güray Karacar elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı. Yağız Avcı bu yarışın ardından kariyerinin dördüncü Türkiye Ralli Şampiyonluğu´nu kazanmayı başardı. Murat Bostancı aynı zamanda "En İyi Genç Pilot" ödülünü kazanırken, Castrol Ford Team Türkiye de 2013 Türkiye Ralli Takımlar Şampiyonluğu´nu resmileştirmiş oldu.

Sınıf 3 birinciliğini Gp Garage My Team’den Mitsubishi Lancer Evo IX ile Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz elde etti. Nehir Yılmaz aynı zamanda yarışın “En İyi Bayan Co-Pilot” ödülünü elde etti. Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Ford Fiesta R2 ile mücadele edenOrhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz yarışın İki Çeker Birinciliği ile Sınıf 6 birinciliğini elde ederken, Neo Motorspor adına Renault Clio Ragnotti ile Adil Küçüksarı-Gürkal Menderes de sınıf 8 birinciliğini kazanan ekip oldular. Sınıf 5’de Pegasus Racing’den Fiat Punto S1600 ile Kuvvet Erim-Çiçek Güney ekibi, Sınıf 9’da Citroen Saxo VTS ile Alp Arslan Taner-Soner Tamer ekibi birinciliği elde eden isimler oldular. Genç Co-Pilotlar birincisi Team 47 adına Ümitcan Özdemir ile yarışan Gökay Gökşen olurken, Bayan Pilotlar Birinciliği’ni de Ford Fiesta ST ile Berna Aksoy kazandı.

Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Historic Rally Şampiyonası’nda şampiyon ve birincileri belirleyeceği için büyük önem taşıyan organizasyonda historic rally klasmanı birinciliği ve kategori 2 birinciliğini Engin Kap-Başar Yavuz kazandı. 1976 model Ford Escort MK2 ile yarışan Kap-Yavuz ekibi bu birincilikle kariyerlerinin üçüncü Türkiye Historic Rally Şampiyonluğu’nu da ilan etmiş oldu. 30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında ikinciliği yine benzer bir otomobille yarışan Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz ekibi elde ederken, üçüncülüğün sahibi de Ford Fiesta MK1 ile Kemal Gamgam-Orkun Demir ikilisi oldu. Gamgam-Demir aynı zamanda yarışın kategori 1 birinciliğinin de sahibi oldu.

Aynı zamanda TOSFED Ralli Kupası’nın da son ayağı olan Opar Olio 34.İstanbul Rallisi’nde bu klasmanda da nefes kesen liderlik mücadeleleri yaşandı. Kategori 1’de vatani görevini yaptığı birliğinden özel izinle yarışa katılan İstanbullu ekip Kerim Tar-Kutay Ertuğrul mutlu sona ulaşan ekip oldu. Bu birincilik ile sezonu da kupanın Kategori 1 zaferi

SPONSORLARIMIZA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

 

www.isok.org.tr ~ 1968-2024 ~ Tüm Hakları Saklıdır.
İçerikler izinsiz kullanılamaz.