2011 İSTANBUL RALLİ KUPASI 2.AYAĞIN GALİBİ HAKKI AĞAOĞLU OLDU
Yayınlanma Tarihi : 18-12-2011

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü İSOK tarafından VIA/PORT, İstanbul Ticaret Odası, Ford, Fiat ve Crowne Plaza İstanbul Asia’nın destekleri ile organize edilen 2011 İstanbul Ralli kupasında 2. Ayak, 17-18 tarihleri arasında koşuldu.

Genel klasman birincisi 33:46.4 toplam zamanı ile Hakkı Ağaoğlu – Hakan Uçucu ekibi olurken ikinci sırada ilk yarışın galibi Osman Tüter – Burak Akçay yer aldı. Podyumun son basamağında kendine yer bulan ekip ise Pegasus Racing adına yarışan Berkay Şavkay – Can Hergüner idi.

2011 İstanbul Ralli Kupası Cumartesi günü 18:00’da VIA/PORT Gençlik Meydanı’ndan verilen startla başladı. Pazar günü yağan yoğun yağmur altında çamur etaplarda koşulan yarışta start alan 49 otomobilden 36’sı Yeşilvadi ve Esenceli etaplarını ikişer kez geçerek finişe geldi. 16:00’da düzenlenen ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Genç Pilotlar birinciliğini bu kupada ilk kez start alan Yiğit Timur – Emre Gülkan Fiat Palio otomobilleri ile kazanırken aynı zamanda Sınıf 9’un da galibi oldular. En başarılı bayan co-pilot Mehmet Pınarbaşı ile yarışan Özlem Akgüç olurken en başarılı bayan pilot kupasını ikinci yarışta da kaldıran isim Ford Fiesta ile yarışan Simin Bıçakçıoğlu idi. Sınıf 6’yı İzmit’li pilot Ferhat Tanrıbilir kazanırken, Sınıf 7’yi Antalya’lı Hakan İpkin, Sınıf 8’i İzmir’li Tunç Tuncer kazandı. Veteran Kupası’nın birincisi ilk yarışta olduğu gibi Levent Kantürk oldu.

Homologasyonu bitmiş otomobillerin de yarıştığı 2011 İstanbul Ralli Kupası’nda Grup H’ın galibi Murat Güray – Hürol Menderes ekibi oldu. Historic Otomobiller kategorisini Anadol STC ile Engin Kap – Başar Yavuz kazandı. Klasman dışı olarak yarışa Mini JCW ile katılan Türkiye Ralli Şampiyonalarından Ercan Kazaz copilotu Emire Cantürk ile yarışı başarı ile tamamladı.

Üç ayak üzerinden koşulacak olan kupanın son yarışı önümüzdeki hafta sonu 24-25 Aralık tarihlerinde koşulacak ve büyük bir mücadeleye sahne olacak.

Yarışın direktör yardımcısı Mine Toker yarış sonrası şunları söyledi: “ 11 farklı markadan 53 otomobilin kayıt yaptırdığı bu yarış otomotiv sektörü ve motorsporları adına çok önemli. Bu organizasyonu gerçekleştirmemizde bize destek olan sponsorlarımıza ve organizasyonda görev alan herkese teşekkür ederiz. Başarılı bir yarışı geride bıraktık ama 3. Ayak yarışımız sadece 6 gün sonra başlayacak, bu yüzden çok çalışmaya devam edeceğiz.”

Ralli Merkezi olarak Crowne Plaza İstanbul Asia’nın kullanılacağı son yarışların servis alanı yine VIA/PORT'un içerisinde olacak ve tüm gün ralli severler tarafından ziyaret edilebilecek.

SPONSORLARIMIZA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

 

www.isok.org.tr ~ 1968-2024 ~ Tüm Hakları Saklıdır.
İçerikler izinsiz kullanılamaz.